Om Inger Lundin

Erfaren och engagerad

Jag är i grunden journalist, men min erfarenhet av att skriva, redigera och utveckla texter – och dem som skriver – kommer främst från Libris förlag där jag arbetade i mer än 20 år, först som redaktör och förläggare, sedan som förlagschef och vd.

På Libris jobbade jag med allt från bilderböcker och kapitelböcker för barn till livsberättelser, romaner och tyngre facklitteratur. Maggan Hägglund, Vibeke Olsson, Tomas Sjödin, Brené Brown och Desmond Tutu är några av de författare jag hade glädjen att jobba med där.

Sedan 2015 driver jag egen verksamhet där jag främst jobbar med att utveckla manuskript och skribenter. Bland mina återkommande kunder finns bokförlaget Norstedts, Natur & Kultur, Region Örebro län, Jakobsbergs folkhögskola och Svenska kyrkan.

Press

Hör av dig!

Skrivarkurs på lätt sätt

Nästa event

28 september 2023 kl 15.30

Så skriver du fackbok – utan att ge upp längs vägen

Scensamtal med mig och Mattias Åkerberg, författare till Copyboken, på Tidningen Skrivas scen, Bokmässan i Göteborg.

29 september 2023 kl 14–16

30 september 2023 kl 11–13

Speeddejta en redaktör

Ta chansen och få 15 minuters skrivcoachning i Tidningen Skrivas monter, Bokmässan i Göteborg.

Redaktörstjänster

Jag jobbar med manusutveckling, språkgranskning, textbearbetning eller projektledning – allt som behövs för att en bok ska bli sitt bästa jag. Fackböcker och biografier är min specialitet.

Läs mer

Skrivcoachning

Har du ett manus och vill att det ska bli bättre? Eller har du fastnat som skribent och vill komma loss? Jag är ditt professionella bollplank och ger dig feedback på manuskriptets styrkor och utvecklingsmöjligheter.

Läs mer

Skrivarkurser

Jag ger kurser och workshops i kreativt skrivande – på nätet, på kursgårdar och i samarbete med organisationer och skolor. Med genomgångar som ger kunskap och massor av övningar som inspirerar. Kurserna kan anpassas efter dina behov.

Läs mer

Skribentuppdrag

Nyhetsbrevet, reportaget till tidningen eller presentationstexten som behöver göras färdigt just nu – med lång erfarenhet som journalist och kommunikatör vet jag vad som fängslar och vad som får ditt budskap att fastna.

Läs mer
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nyhetsbrev
Inger Lundin Text och Idé
ErrorHere