De tio budorden för författare

Har du redan hört talas om de tio budorden för författare? Om inte, kan det bero på att jag hittat på dem själv. 😀

NÄR JAG PRECIS hade slutat på förlaget jag jobbat på (i mer än 20 år!) fick jag nämligen frågan om jag inte ville ge några tips till blivande författare. ”Eller ja, du kanske kan skriva tio budord?” sa han som frågade. Så då gjorde jag det.

Till skillnad från de ursprungliga budorden (de där som Mose fick en gång för länge sen) så är dessa inte skrivna i sten. Inte heller har jag fått dem direkt från Gud. Se dem mer som tips! Men jag tror att du som nu håller på att skriva roman, fackbok eller biografi kan ha både nytta och glädje av dem. Har du redan gått någon skrivarkurs för mig, så har du säkert redan fått dem.

Vilket budord är du mest nyfiken på? Och vilket budord följer du redan? Här på bloggen kommer jag framöver att skriva mer om var och en av buden.